Hívogatóan csalogat ki a napsütés egy sétára, de még mindig a tűzhely mellett vagyok.
A francba. Felbontok egy üveg Somersbyt, mégis jobb így főzni.
Mit is főztem és főzök még?
Tegnap csirkemell és csirkezúza volt leértékelve. Így ebből a két alapanyagból fogok egy hétre való ebédet kihozni. Lássuk csak adott volt a póréhagyma, így készítettem el az egyiket.
Olajon megpirítottam a p.hagy. és fokhagymát. Rá a húst.
Amikor szép fehér lett a husi. Sóztam, borsóztam és legvégül tejszínnel öntöttem fel. Amikor ez kész lett, gondoltam reszelek bele egy répát. Kicsit megpárolódott és kész is.
Főtt tésztával tálaltam.
A másik mustáros csirkemell lesz.
Közben felraktam a fél kiló zúzát főzni sós vízben. Persze, ha megfőtt a zúza akkor elfelezem az adagot, mert nem akarok három napig ugyan azt az ételt enni.
Az egyik feléből ezt a nagyszerű receptet készítem el.
Csirkezúza, főtt burgonyával elkészítéseA megtisztított megmosott csirkezúzát sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük.A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zúzát. Sóval, törött borssal, petrezselyemmel ízesítjük és 1-2 percig pirítjuk. Ekkor beletesszük a burgonyát és ügyelve arra, hogy ne törjön. Pirosra pirítjuk. Savanyúságot kínálunk mellé. | Csirkezúza,főtt burgonyával hozzávalók5o dkg csirkezúza,6o dkg főtt burgonya, 0,8 dl olaj, 12 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 csokor petrezselyem, törött bors, só. |
A másik feléből pedig zúzapöri lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése