2012. december 28., péntek

Karácsonyi menű

Az ünnepi bevásárláskor még találtam friss marhalábszárat.Így gyorsan eldőlt,hogy levest és  pörköltet már biztos,hogy főzök.A leves jó lesz ünnepi fogásnak.A pörköltet meg lefagyasztom.
Az egyik kedvenc levesünket készítettem el,aminek a receptjét  itt megtalálod,ha te is kedvet kapnál az elkészítéséhez.
A pörkölt alap receptjétől  egy kicsit eltértem,de nem sokkal. Paradicsom és paprika helyet piros aranyat.Sertészsír hiányában pedig kevés oliva olajat használtam.Majd elfelejtettem a hús adagnak csak a felét használtam fel,de a többi mennyiség maradt.Hisz a sok hagymától lesz sűrű a szaftja és mi azt nagyon szeretjük.
A töltött káposztát már hamarább megfőztem.Amihez vettem füstölt húsos szalonnát és oldalast.Kolbászt nem rakok bele,mert nem szeretem.Káposztákból pedig savanyút használtam.
Az elkészítési módja?Valahogy  így készítettem el.Ahány ház annyi szokás,ugye?
Így volt időm elkészítenem az első.fonott kalácsomat  .Persze itt is eltértem a receptől és az elkészítésétől.
Dupla adag mézet használtam,és a tészta tetejét vékonyan megkentem kacsazsírral és kézzel dagasztottam.Ilyen lett.Nagyon finom.
Tegnap este pedig családi programot szerveztem.Mézeskalácsot sütöttünk a gyerekekkel.









Szeretem az ilyen programokat,mert összehozza a családot és persze jó látni ahogy a gyerekek is élvezettel alkotnak.Persze sok féle receptet lehet elkészíteni ,de ez nekem ezek beváltak.Egyszerű recept,itt pedig a fűszerezését te állítod össze.Íme.
Nálunk került rá hab,csoki és dió is.Amikor megszáradtak belepakoltam őket műanyag zárható dobozba,így biztos,hogy nem száradnak meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése