2013. október 28., hétfő

Puliszka elkészítése

A puliszkát háromféleképpen főzhetjük:egyik a számtalan változatban készíthető sárga polenta,a másik a világos kukoricalisztből levő fehér polenta,mely nagyon jól illik grillezett vagy sült halakhoz;végül a hajdinából a fekete polenta,melynek furcsa,kesernyés íze vajjal és szardellával körítve érvényesül a legjobban.
A málé készítésénél este még be kell keverni a tésztát és másnap reggel lehet is sütni.Nagyon fontos a pihentetés,mert a kukoricaliszt keményítőtartalma forró vízzel kikeverve cukorrá alakul,és ettől lett édes.

4 főre:
0,5 l tej,+ 1 l vízzel felforraljuk,sózzuk,majd hozzáadjuk a 80 dkg kukoricalisztet.Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.Lefedjük és még 15 percig melegen tartjuk.
(3x mennyiségű folyadékban kell a kukorica darát felrakni.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése