2014. március 11., kedd

Lencsesaláta - lilahagymával

Hozzávalók: 25 dkg lencse, 1-2 babérlevél, 1 nagy fej lilahagyma, 1 ek. mustár, 1 csapott kk. cukor, 1 ek. citromlé, 1 ek. olivaolaj, 1 csipet római kömény, só,bors


A lencsét sós, babérleveles vízben felteszem főni amíg puha nem lesz. Ezután leszűröm és langyosra hűtöm. A lilahagymát felszeletelem, a mustárt, cukrot, citromlevet, az olajat pici sóval, köménnyel és borssal összekeverem. A kifőtt lencsét és a lilahagymát összekeverem az öntettel és mehet a hűtőbe kicsit pihenni.

Tipp: Virslit vagy kolbászt is karikázhatsz bele,de magában is finom vegetáriánus fogás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése