2014. április 18., péntek

Tejes rakott makaróni

  • Hozzávalók

    1/2 kg tészta
    1 csésze reszelt sajt
    4 tojás
    1 csésze cukor
    1/2 csésze vaj
    1/2 liter tej                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                


  • Elkészítés

    Főzzük meg a tésztát (a tésztát helyettesíthetjük metélttel vagy laskával) enyhén sós vízben, vigyázva, hogy ne főzzük túl. Öblítsük le hideg vízzel, csepegtessük le, majd tegyük kivajazott tepsibe, a tetejét megszórván reszelt sajttal.
    Verjük habbá a tojásokat a cukorral és vajjal, keverjük hozzá a tejet, majd az így kapott habot öntsük rá a tésztára, és tegyük sütőbe 25-30 percre, míg a tészta megpirul a felszínén. Sajt használata esetén a cukor nem ajánlott, és fordítva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése