Tejes rakott makaróni
-
Hozzávalók
1/2 kg tészta
1 csésze reszelt sajt
4 tojás
1 csésze cukor
1/2 csésze vaj
1/2 liter tej
-
Elkészítés
Főzzük meg a tésztát (a tésztát helyettesíthetjük metélttel vagy
laskával) enyhén sós vízben, vigyázva, hogy ne főzzük túl. Öblítsük le
hideg vízzel, csepegtessük le, majd tegyük kivajazott tepsibe, a tetejét
megszórván reszelt sajttal.
Verjük habbá a tojásokat a cukorral és vajjal, keverjük hozzá a
tejet, majd az így kapott habot öntsük rá a tésztára, és tegyük sütőbe
25-30 percre, míg a tészta megpirul a felszínén. Sajt használata esetén a
cukor nem ajánlott, és fordítva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése