Az első ötletem az volt, hogy habcsókot készítek, de utána rájöttem, hogy nem akarok én senkit sem mérgezni.
Megtaláltam ezt a receptet és számomra tökéletes, csak egy kicsit át kell alakítanom.
Mivel nekem nem maradt tojássárgája, így maradt a saccolás.
Megfőztem a tojásfehérjét a kép alapján.
Közben kevergettem és így az egész meg tud főlni és nem is kell vágni. Amíg hűl, addig felverem a két tojásfehérjét. Ráöntöm az olajat, rászórom a keményítőt és a végén hozzákeverem a kihűlt tojásfehérjét.
A tepsibe sütőpapírt helyeztem, megolajoztam és ráöntöttem a masszát. Most csak sóztam és borsóztam. Szerintem gépsonkával, sült császárszalonnával és bármilyen pestoval is kiváló szendvics alapanyag lehet.
Ráadásul a tojásfehérje az egyik legtökéletesebb fehérjeforrás, amely
esszenciális aminosavakban gazdag, teljes biológiai értékű termék.
Szárazanyag tartalomra vetített fehérje tartalma 89%, biológiai értéke
94%, 238 kJ (56kcal/100gr) energiatartalom, és 0 % zsírtartalom mellett.
Magas anabolitikus hatású fehérjeforrás, a hőkezelés az avidin biotinmegkötő hatását semlegesíti.
Edzői vélemények alapján testépítők, sportolók számára az edzést követően az izmok regenerációjában fontos szereppel bír.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése