2017. január 22., vasárnap

Vendégváró sütemény

2,5 dl- es bögrével dolgozunk
Száraz hozzávalók:
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál olaj
Nedves hozzávalók:
  • 1 egész tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
Magozott meggy, ( rumos meggy), durvára vágott dió, csoki darabkák. De tehetünk bele mandulát, mazsolát, ami van otthon…
Elkészítése
A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe öntjük (tepsi méret: 33 x 20).
Teszünk a masszába magozott meggyet, diót, csoki darabkákat, és előmelegített sütőben kb. 30-40 percig (tűpróba) sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése