2013. január 16., szerda

Zabpelyhes palacsinta receptjeim

Tegnap Anettától kaptam ezt az egyszerű receptet.
Hozzávalók:
                   4 dl tej,
                   2 tojás,
                   3 kv darálónyi zabpehely (12 dkg)
                   9 szem édesítőszer.
Elkészítése:Összekeverem a hozzávalókat és 5 perc pihentetés után kimérek 1,5 levesmerő kanálnyi tésztát és vokban kisütöm.
Mivel a páromnak ma fogom először elkészíteni,így utána néztem, hogy mivel tudom még egy kicsit feldobni ezt a receptet. Hisz nem az a célom, hogy elsőre megutáltassam vele, hanem az hogy az étrendjébe csempészem. Ezt találtam ki.
Hozzávalók:20 dkg zabpelyhet (liszt finomságúra),
                    5 dkg zabpelyhet (durvára) daráltam,
                    2 tojást hozzá ütöttem és ráöntöttem
                    7 dkg mézet(fruktózzal helyettesítheted),
                    2,5 dl  tej vagy víz,
                    fél citrom reszelt héja,
                    1 tk.szódabikarbóna,
                    1 tk. vaníliás cukor(elhagyható) ezeket haboska kikeverem.
Felmelegítem a vokban az olajat és kisütöm őket.Melegen fogom tálalni.
Lehet ízesíteni lekvárral,de én durvára vágott diót összekeverek mézzel és fahéjjal.
A tésztájába rakhatsz  1 db reszelt almát vagy  1 db érett banánt.

A harmadik receptem pedig, így néz ki.
Hozzávalók:
  • 25 dkg zabpehely
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 4 dl tej
  • folyékony édesítőszer (ízlés szerinti mennyiség) .A zabpelyhet robotgéppel összedolgozzuk, vagy ledaráljuk. A tojássárgáját kikavarjuk az édesítőszerrel, az olajat hozzáadjuk, majd felöntjük a tejjel és beledolgozzuk a zabpelyhet és a sütőport. Fél órán át pihentetjük a tésztát. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a palacsintához adjuk. Tetszés szerint ízesíthetjük különböző aromákkal a tésztát. Kiolajozott palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.

                               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése