Címkék
2013. február 3., vasárnap
Zöldborsó krém
Veszünk egy bögrényi borsót, a mirelit is tökéletes e célból ilyenkor, télen. Kis vajon kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk. Teszünk bele egy-két gerezd fokhagymát is, kevés sót, borsot. Amikor megpuhult, aprítógépbe tesszük (vagy ha valaki botmixert használ, akkor a mixer poharába), hozzáöntünk fél pohár tejfölt és krémmé pépesítjük. Ezután megkóstoljuk, és ha elégedetlenek vagyunk, még utána ízesítjük. Ennyi az egész. Borsó íze van és szép, tavaszi zöld színe. Már csak ezért is szeretem. Hideg és melegszendvicsekhez, pizzához kiváló alap, lehet sajttal megszórni vagy sonkát rátenni, de nem is muszáj.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése