2014. március 30., vasárnap

Bőrradír házilag

Törölköző a legegyszerűbb és a legjobb bőrradír.
Ha ettől jobban szeretnétek magatokat kényeztetni,akkor keverjetek össze kevés kristálycukrot és olívaolajat.Kenjétek be vele az arcotokat,a dekoltázsotokat és ha még maradt a kencéből dőrzsöld át vele a könyöködet is.

Hogy még mire jó az olívaolaj és mire használom? 

Az extra szűz olívaolaj kitűnően beválik természetes, hipoallergén bőrápolóként is. Jelentős antioxidánstartalmának köszönhetően olyan anyagokkal (mindenekelőtt A és E vitaminnal) látja el a bőrt, amelyek természetesen stimulálják a sejteket, és enyhítik a modern kor ártalmainak hatását.
Érdemes kipróbálni arcápolásra éjszakai krém helyett, kézápolásra, sőt még a szemkörnyék érzékeny bőrének ápolására is. 
Legjobb arctisztítás vagy kézmosás után a még nedves bőrbe masszírozni. Számítsunk rá, hogy lassabban szívódik be, mint a gyors felszívódásra optimalizált hidratáló krémek, cserébe viszont tovább véd a kiszáradástól. 
Az extra szűz olívaolaj pár csepp citromlével összekeverve még frissítőbb.
Tengeri sóval összedolgozva testradírként alkalmazható, sőt még ápolja is a bőrt.
 Ha a fürdővízbe pár kanál extra szűz olívaolajat teszünk, puhává teszi a bőrt, és ha a vízhez még néhány csepp illóolajat is adunk, frissítő, vagy épp nyugtató fürdőt kapunk – attól függően, milyen illóolajat választunk.
Az extra szűz olívaolaj olyannyira hipoallergén, hogy csecsemők bőrápolására is bátran használhatjuk. Van olyan jó, mint a legismertebb babaápolási termékek, és ha literárra leosztjuk, kiderül, hogy az ára is töredéke azokénak.
Az extra szűz olívaolajnak a hajápolásban is hasznát vehetjük: hajmosás után masszírozzuk a még nedves hajba, az olajos pakolást hagyjuk pár percig hatni, majd ismét mossunk hajat samponnal. A haj fényes lesz és erős.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése