- 1 db avokádó (nagyobb vagy 2 kisebb érett)
- 1 közepes db paradicsom
- 0.5 db lila hagyma ( vagy vörös)
- 1 ek olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- só és f. bors ízlés szerint
- Az avokádót megpucoljuk.
- A többi hozzávalót apróra vágjuk, és vagy aprítógépben,vagy villával krémmé keverjük.
- Az olívaolajjal, citromlével, sóval és borssal ízesítjük.
- 1 érett avokádó
- 1 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- só
- bors
- A tojást feltesszük főni, forrástól számított 10 percig főzzük.
- Közben az avokádót a magja mentén hosszában félbevágjuk, a húsát egy lapos tányér egyik felére kanalazzuk, és villával összetörjük (nem muszáj teljesen pépesre, kicsit lehet darabos). A zúzott fokhagymát hozzáadjuk.
- Ha megfőtt a tojás, megpucoljuk, és a tányéron az avokádó által szabadon hagyott területen villával szintén összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük az avokádóval. Sózzuk, borsozzuk és a citromlevet is a krémhez adjuk. Azért ezt utoljára, mert a citromlé adagolását fokozatosan, a többi ízhez mérten kell elvégeznünk (néha megkóstolva, hogy mikor lesz elég a savasság).
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Címkék
2015. február 14., szombat
Avokádókrémek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése