2015. február 14., szombat

Avokádókrémek

  • 1 db avokádó (nagyobb vagy 2 kisebb érett)
  • 1 közepes db paradicsom
  • 0.5 db lila hagyma ( vagy vörös)
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • só és f. bors ízlés szerint
    1. Az avokádót megpucoljuk.
    2. A többi hozzávalót apróra vágjuk, és  vagy aprítógépben,vagy villával krémmé keverjük.
    3. Az olívaolajjal, citromlével, sóval és borssal ízesítjük.
    A másik kedvenc receptemhez kell:

    • 1 érett avokádó
    • 1 tojás
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1/2 citrom leve
    • bors
    • A tojást feltesszük főni, forrástól számított 10 percig főzzük.
    • Közben az avokádót a magja mentén hosszában félbevágjuk, a húsát egy lapos tányér egyik felére kanalazzuk, és villával összetörjük (nem muszáj teljesen pépesre, kicsit lehet darabos). A zúzott fokhagymát hozzáadjuk.
    • Ha megfőtt a tojás, megpucoljuk, és a tányéron az avokádó által szabadon hagyott területen villával szintén összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük az avokádóval. Sózzuk, borsozzuk és a citromlevet is a krémhez adjuk. Azért ezt utoljára, mert a citromlé adagolását fokozatosan, a többi ízhez mérten kell elvégeznünk (néha megkóstolva, hogy mikor lesz elég a savasság). 

     Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése