2015. február 14., szombat

Sárgaborsó főzelék

A 1 cs. sárgaborsót előző este beáztattam.Többször is, váltott vízben átmostam. Ami vizet leöntöttem róla. Meglocsoltam vele a virágjaimat és a tisztábbat a párologtató tálba. (Spórolás, környezettudatosság előnyt jelent ) Felöntöttem hideg vízzel a s.borsót , úgy hogy ellepje a víz. Sóztam , borsóztam és 2 db babérlevelet raktam a vízbe. Amikor forr, a habot mindig leveszem a tetejéről. Közben a közepes vöröshagymát és a két gerezd fokhagymát összedaráltam, beleöntöttem a főzelékbe, összekevertem és készre főztem. Összeturmixoltam.
Tálalhatod húsos vagy zöldség pörkölttel.Tükörtojással, sült hússal vagy hagymapörkölttel .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése