Hozzávalók:
2 db tojás,
2 dob. joghurt,
3/4 pohár étolaj,
4 pohár teljes kiőrlésű liszt,
2 pohár cukor,
1 tk. szódabikarbóna vagy sütőpor,
1 csapott ek. fűszer(ami lehet fahéj vagy fahéj és örőlt szerecsendió keveréke) akár ki is lehet hagyni.
3-4 db. alma
Elkészítése:
A joghurtos pohár a mérce az alapanyagokhoz.
Először a száraz anyagokat keverjük össze, majd hozzá a joghurtot,
tojást, olajat. Fakanállal csomómentesre keverjük. Egy közepes méretű
magasabb falú zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk. 1/8-os darabokra
vágott almákat teszünk a tetejére - sorokba és oszlopokba érdemes, hogy
minden szelet közepén legyen egy alma szeletelésnél. Előmelegített
sütőben 10 percig teljes lángon, utána kisebben sütjük világosbarnára
/tűpróba/.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése