2015. február 17., kedd

Mascarponés kölessüti

8-10 főre elkészítése kb. 50perc

Hozzávalók:
500 gr mascarpone,
30 dkg köles,
8 dl tej,
2 csipet só,
4 ek. cukor
a tésztához: 20 dkg málna,15 dkg ribizli,6 ek. cukor
a krémhez: 4 tojás, 2 cs. vaníliás cukor, 2 zselatinlap

Elkészítése:
A kölest a tejben megfőzzük, két ek. cukorral és egy csipet sóval.
Sütőpapírral bélelt, plusz kivajazott tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat cukorral és van. cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a mascarponéhoz. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, ezt is belekeverjük.
Két zselatinlapot feloldunk két- három  ek. hideg vízben, majd egy fél perc alatt felmelegítjük a mikróban. Forgassuk bele a krémbe, s tegyük a hűtőbe legalább egy órára.
A kihűlt kölesről leszedjük a papírt, tálcára helyezzük, majd újra krém jön, s ismét gyümölcs kerüljön.Rakjuk hűtőbe, másnap szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése