Arcradír:
1 ek. zabpehely
1 ek. kecsketejpor vagy más tejpor (én kókusztejporral próbáltam ki)
kb. 4,5 evőkanál víz
A zabpelyhet kávédarálóban összedaráljuk. Bébiknek való zabpelyhet a
legegyszerűbb, leggyorsabb, de természetesen a sima zabpehely is megfelelő.
Majd hozzáadjuk a tejport és összedaráljuk.
Kis tégelybe tesszük, majd lassan kanalanként adagoljuk hozzá a felforralt és
lehűtött vizet vagy ásványvizet. Jól elkeverjük.
Annyit adjunk hozzá, hogy kenhető, de vékony pasztát kapjunk.
Ezt egy vattakorong segítségével vigyük fel az arcunkra és langyos vízzel mossuk
le.
Tartósítószer nélkül csak 2-3 napig használható.
Arctonik:
Almaecet
Víz
Illóolaj
Az almaecet nagyon jótékony hatással van a bőrre. Egyszerűen készíthetünk
belőle arctonikot, reggel és este mosakodás után, hidratálás előtt használjuk.
Minden használat előtt rázzuk össze a kis üvegünket.
Száraz, érzékeny bőrre 1:5 arányban
Normál bőrre: 2:4 arányban
Zsíros bőrre: 3:3 arányban
keverjünk össze almaecetet és vizet.
3-4 csepp illóolajjal (pl. levendula, pálmarózsa, zsíros bőrre teafaolaj)
illatosíthatjuk a keveréket
Test,- és kézradír
2 evőkanál sheavaj
1 evőkanál cukor
1 evőkanál Epsom só (lehet himalája vagy tengeri só is)
2 evőkanál mandulaolaj
A shevajat felmelegítjük gőzfürdőn, hozzákeverjük a mandulaolajat.
Félrehúzzuk, kicsit várunk, hogy hűljön. Hozzákeverjük a cukrot és a sót,
mélyhűtőbe tesszük fél órára, majd használható is.
Illóolajat nem kíván, de tehetünk bele 2-3 cseppet kedvünk szerint.
A cukor helyett kávézaccal is kipróbálhatjuk.
Regeneráló olaj kézre:
5 ml sárgabarackmag olaj
5 ml csipkebogyó olaj
2 csepp pálmarózsa illóolaj
Picit összemelegítjük az olajokat. Várunk, amíg kissé kihűl és belecseppentjük az illóolajat
Rózsás-almás-sárgarépás hidratáló krém:
Bőrvédő és bőrregeneráló hatású
200 gr kókuszvaj
kb 30 g sárgarépa
kb 30 g alma
1 ek szárított rózsaszirom
A kókuszvajat melegítsük fel egy edényben. Reszeljük apróra a sárgarépát és az almát. Morzsoljuk össze a rózsaszirmot, és keverjük hozzá az almás-répás reszelékhez. Az egészet töltsük hozzá a kókuszvajhoz és fél órán keresztül főzzük lassú tűzön, forráspont alatt. Hagyjuk hűlni egy kicsit, majd egy finom szűrőn szűrjük le és töltsük üvegekbe. Alaposan masszírozzuk be a bőrbe. Arc-és testápoló szer, napozás utáni krém, bőrnyugtató, sebgyógyító, hidratáló. Szobahőmérsékleten 1 hónap, hűtőben 3 hónap az eltarthatósága.
Napvédő vaj:
Napvédő zsíros kence:
15 g mandulaolaj
15 g shea vaj
15 g sárgarépaolaj (olajos sárgarépa kivonat)
15 g napraforgóolaj
15 g méhviasz
10 g ZnO
Olvasszuk fel az olajokat és a viaszt a vízfürdőn. Mikor homogén az elegy, akkor keverjük hozzá a fényvédő port. Addig kevergessük, míg a viszkozizása annyira megnő, hogy a por már nem ülepszik le. Ekkor töltsük tégelybe, és kihűlésig kevergessük.
Napvédő krém:
2,5 g dióolaj
2 g emulsan
1 g cetilalkohol
0.5 g optiphen
5 g shea vaj
Vizes fázis:
32.5 g víz
Napvédő vaj:
90g méhviasz viasz
45g sheavaj
15 g dióolaj
15 g mandulaolaj
20 g ZnO
Olvasszuk
fel az olajokat és a viaszt a vízfürdőn. Mikor homogén az elegy, akkor
keverjük hozzá a fényvédő port. Addig kevergessük, míg a viszkozizása
annyira megnő, hogy a por már nem ülepszik le. Ekkor töltsük ki bélelt-
vagy szilikon muffinformákba.
15 g mandulaolaj
15 g shea vaj
15 g sárgarépaolaj (olajos sárgarépa kivonat)
15 g napraforgóolaj
15 g méhviasz
10 g ZnO
Olvasszuk fel az olajokat és a viaszt a vízfürdőn. Mikor homogén az elegy, akkor keverjük hozzá a fényvédő port. Addig kevergessük, míg a viszkozizása annyira megnő, hogy a por már nem ülepszik le. Ekkor töltsük tégelybe, és kihűlésig kevergessük.
Napvédő krém:
Zsíros fázis:
5 g mandulaolaj2,5 g dióolaj
2 g emulsan
1 g cetilalkohol
0.5 g optiphen
5 g shea vaj
2,5 g kakaóvaj
32.5 g víz
1 cs tejsav
Fényvédő por:
7 g ZnO
Keverjük össze és olvasszuk
meg a zsíros fázis összetevőit egy kicsi tégelyben. Melegítsük meg a
vizes fázist is. Amikor elég melegek (kb. 70 OC), akkor
öntsük a vizet a zsíros fázishoz állandó, gyors keverés mellett. Végül
adjuk hozzá az előre kimért fényvédő port is. Kihűléséig kevergessük.
Displaying Mini ebook.pdf.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése