2015. július 19., vasárnap

Dinnyehéj lekvár

Hozzávalók:
3 csésze dinnyehéj
1,5 csésze cukor
1 citrom héja
1/2 citrom leve
1 rúd vanília fahéj, szegfűszeg

Így készítsd:
  1. Hámozd meg a héját a zöld részétől, vágd apró darabokra, majd a cukor felével hagyd egy éjszakát állni.
  2. Másnap tedd fel főzni a többi cukorral, citrommal és a fűszerekkel. Párold 2 órán keresztül, majd vedd le a fedőt kb. 15 percre, hogy sűrűsödjön a lekvár.
  3. Amikor már jó az állaga sterilizált üvegekbe töltve mehet a száraz dunsztba.  
Pompás lekvárod lesz! Pirítóssal, joghurtba  keverve, vagy  zabpehellyel is szuper reggeli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése