2015. július 19., vasárnap

Pácolt dinnyehéj



Hozzávalók:
1 dinnye héja
3 evőkanál + 1 teáskanál durva só
1 1/2 csésze almaecet
10 szem pöttyi 
2 evőkanál pácfűszer (bors, mustármag, koriander)


Így készítsd:
  1. A görögdinnye héját szabadítsd meg a zöld részétől, majd vágd kisebb hasábokra.
  2. 1 liter vízben 3 evőkanál sóval forrald fel a darabokat és főzd kb. 5 percig, majd öntsd le a vizet és az előkészített héjdadabokat tedd egy tálba.
  3. A sziruphoz forrald össze a többi hozzávalót, majd rögtön forrón öntsd a héjakra. Ha kihűlt tedd egy üvegbe, zárd le és mehet a hűtőbe. 
Kb. 2 hétig áll el!
Húsok mellé, köretként szervírozhatod!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése