2015. július 30., csütörtök

Élesztőmentes Magos Kenyér


Hozzávalók:
-500 g Schaer Dunkel liszt
-1 tk. sütőpor (foszfátmentes)
-1 csapott tk. szódabikarbóna
-15 g tökmag
-15 g lenmag
-630-640 ml víz
-40 g olvasztott kókuszolaj (várjuk meg még kihűl picit)
-só


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzákeverjük az olvasztott kókuszolajat, és ezután jöhet bele a víz is adagonként. Alaposan összekeverjük (hogy tutira menjek én dagasztóval kevertem össze), majd vizes kézzel formázzuk. Ezután beleteszem a zsírral/olajjal/kókuszolajjal kikent formába.
Sütési időt nem tudok mondani, mert sosem nézem, szagra és látványra megyek!
Tipp:
-Kenyér formát kenjük ki valamilyen zsiradékkal.
-Vizes kézzel formázzuk.
-Nem baj, ha kicsit folyósabb a tésztánk, így kevésbé lesz száraz!
-Ez a recept kifejezetten erre ehhez a liszthez jó, ennek a lisztnek több víz kell, mint a többi GM lisztnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése