Összesen egy mérőkancsóra és egy kézi habverőre lesz szükséged hozzá. Ez afféle instant palacsinta lesz.
10-12 db 16 cm-es palacsintához a hagyományos úton ezek szükségesek:
40 gr vaníliás pudingpor (főzős)
1 dl tej (nálam 2,8%-os)
3 db tojás (L)
(Elég édes, de aki még édesebb szájú, az tehet bele 1 ek cukrot. Opcionális.)
Ne tévesszen meg a mérleg jelenléte, a hagyományos pudingom kilós kiszerelésben figyel a kamrában! ;)
És akkor a szokott módon felmelegíted a palacsintasütődet és takarék lángra állítod a gázt.
A tészta maga hígabb, mint egy megszokott palacsinta tészta. Valószínűleg azt is elviseli, ha több tejjel öntjük fel, de azt már nem szerettem volna kikísérletezni, hány deci tejtől lesz kezelhetetlen a massza sütés közben.
Nem túl vékony, de nem is vastag palacsintákat sütünk. Ha szükséges vékonyan olajozzunk alá.
Mindkét oldalát süssük meg és kihűlve tölthetjük, amivel csak szeretnénk.

Mivel ez jól vizsgázott – de a nyírfacukros, gluténmentes puding eredményezhet akár másmilyen állagot is – picit félve álltam neki a második körnek.
1 csomag (80 gr!) gluténmentes Nyírfacukor Vanília ízű Pudingpor
2 dl tej (2,8%-os)
3 tojás (L)
Az elkészítése ugyanaz, mint amit fentebb írtam. mivel itt dupla mennyiséget bírt el a 3 tojás gyanítom lehet emelni még picit a tej mennyiségét, de nem kockáztattam.
Mivel ez a pudingpor tartalmaz édesítőszert nem szükséges plusz hozzáadott nyírfacukorral édesíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése