2015. október 14., szerda

Vaníliapudingos palacsinta



Összesen egy mérőkancsóra és egy kézi habverőre lesz szükséged hozzá. Ez afféle instant palacsinta lesz.

10-12 db 16 cm-es palacsintához a hagyományos úton ezek szükségesek:
40 gr vaníliás pudingpor (főzős)
1 dl tej (nálam 2,8%-os)
3 db tojás (L)
(Elég édes, de aki még édesebb szájú, az tehet bele 1 ek cukrot. Opcionális.)
Ne tévesszen meg a mérleg jelenléte, a hagyományos pudingom kilós kiszerelésben figyel a kamrában! ;)
A tojásokat a mérőkancsóban felverjük kissé, majd belekeverjük a tejet. Legvégül pedig csomómentesre a pudingport.
És akkor a szokott módon felmelegíted a palacsintasütődet és takarék lángra állítod a gázt.
A tészta maga hígabb, mint egy megszokott palacsinta tészta. Valószínűleg azt is elviseli, ha több tejjel öntjük fel, de azt már nem szerettem volna kikísérletezni, hány deci tejtől lesz kezelhetetlen a massza sütés közben.
Nem túl vékony, de nem is vastag palacsintákat sütünk. Ha szükséges vékonyan olajozzunk alá.
Mindkét oldalát süssük meg és kihűlve tölthetjük, amivel csak szeretnénk.
IMG_5647
Mivel ez jól vizsgázott – de a nyírfacukros, gluténmentes puding eredményezhet akár másmilyen állagot is – picit félve álltam neki a második körnek.
1 csomag (80 gr!) gluténmentes Nyírfacukor Vanília ízű Pudingpor
2 dl tej (2,8%-os)
3 tojás (L)
Az elkészítése ugyanaz, mint amit fentebb írtam. mivel itt dupla mennyiséget bírt el a 3 tojás gyanítom lehet emelni még picit a tej mennyiségét, de nem kockáztattam.
Mivel ez a pudingpor tartalmaz édesítőszert nem szükséges plusz hozzáadott nyírfacukorral édesíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése