Hozzávalók (20x20 cm sütőformához)
25 dkg cukrozott gesztenyepüré (80% gesztenye tartalmú)
5 dkg kókuszliszt
5 dkg mandulaliszt
2 dkg holland kakakópor
12,5 dkg étcsokoládé (60%-os kakaótartalmú)
10 dkg kókuszcukor
12,5 dkg vaj
2 tojás
Tetejére:
kakaópor
Elkészítés
A csokoládét a vajjal gőz felett
felolvasztjuk. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a kókuszcukrot, és
az egészet simává dolgozzuk. Belemorzsoljuk a szoba-hőmérsékletű
gesztenyepürét, és ezzel át is keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a
kakaóporral elkevert, átszitált liszteket. A masszát egyenletesen elosztjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben, és
előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Miután
kihűlt, kisebb kockára vágjuk, és kakaóporral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése