2015. december 18., péntek

Gesztenyés brownie

Hozzávalók (20x20 cm sütőformához)

25 dkg cukrozott gesztenyepüré (80% gesztenye tartalmú)
5 dkg kókuszliszt
5 dkg mandulaliszt
2 dkg holland kakakópor
12,5 dkg étcsokoládé (60%-os kakaótartalmú)
10 dkg kókuszcukor
12,5 dkg vaj
2 tojás

Tetejére:

kakaópor

Elkészítés

A csokoládét a vajjal gőz felett felolvasztjuk. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a kókuszcukrot, és az egészet simává dolgozzuk. Belemorzsoljuk a szoba-hőmérsékletű gesztenyepürét, és ezzel át is keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a kakaóporral elkevert, átszitált liszteket. A masszát egyenletesen elosztjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, kisebb kockára vágjuk, és kakaóporral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése