2015. december 16., szerda

Mézespuszedli

45 dkg Mester süteményliszt
10 dkg cukor
1 púpos teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál kakaó
1 kávéskanál mézes fűszerkeverék
1 tojás egész
1 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
15 dkg méz
8 dkg zsír( margarin nem jó!)

máz:
1 tojásfehérje
15-20 dkg porcukor, a tojás nagyságától függően villával elkeverni, nem kell felverni, és tettem hozzá 1 kupaknyi citromlevet.
Ez egy könnyen elkészíthető, azonnal puha -szerintem tökéletes – mézespuszedli receptje. Nem kell a tésztát pihentetni, ahogy összegyúrtuk, már formázhatjuk és süthetjük is. Isteni!!

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és béleljünk ki egy sütőlemezt sütőpapírral. A vajat és a mézet melegítsük össze, nem szabad túl forróra! Belekevertem a tojásokat is.
A száraz hozzávalókat mérjük ki, keverjük össze, majd adjuk hozzá a “nedves” alapanyagokat. Diónyi gombócokat formázzunk, és 10 perc alatt süssük meg.

Még forrón kenjük meg a mázzal, ecset segítségével. Egyetlen problémám, hogy kissé megrepedt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése