2016. január 31., vasárnap

Gyors diós-csokis tojásmentes keksz

Nagyon szeretem a házi készítésű kekszeket. Bármikor jöhetnek a vendégek. Tudom, hogy miből készültek és még egészségesebbek is mint némelyik bolti keksz.
Dióból egy kicsit sok van itthon, így nem is volt kérdéses, hogy milyen receptet fogok keresni. Így rátaláltam erre a csokis- diós kekszre, amit tényleg könnyű elkészíteni.
Íme a receptje : http://annifakanala.blogspot.hu/2010/12/gyors-csokis-dios-keksz-tojas-nelkul.html
 Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 17 dkg cukor ( én kristálycukorral csináltam)
- 1 cs vaníliás cukor
- 175 gr liszt
- 30 gr kakaó ( ez legyen jó sötét)
- 3 gr szódabikarbóna
- csipet só
- 20 dkg aprított dió
 A vajat habosra keverem a cukorral, sóval és vaniliás cukorral. Hozzá adom a lisztet, amit elkevertem a szódabikarbónával és a kakaóval.
Ha ez mind jól elkeveredett, akkor adom hozzá a darabolt diót és ezzel is jól elkeverem..
cca 4 cm vastag rudakat formázok és fóliába tekerve a hűtőbe teszem megkeményedni kb 1 órára, de ha több az sem probléma.Akár előző nap is elkészíthető a tészta. És a fagyasztást is jól bírja.
  Sütéskor a hengereket 1 cm vastagra szelem és jó távol egymástól sütőpapírral kibélelt sütőlapra rakosgatom a kis korongokat. Jól szétterülnek sütés közben, ezért kell távol rakni egymástól.
170-180 fokos sütőben 10 percig sülnek a kekszek, nem többet, mert könnyen megéghetnek.. Még nagyon ( ijesztően)puhák ekkor, de mikor kiveszem a sütőből és 1-2 percet áll a lapon, visszakeményedik és jól leszedhető a papírról.
Finom ropogós kekszeket kapunk,ami dobozba zárva sokáig friss marad, ha van ideje bekerülni a dobozba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése