- Hozzávalók 4 személyre:
- 1 l tej
- 20 dkg köles
- 4 evőkanál méz
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- Az öntethez:
- 20 dkg vegyes erdei gyümölcs
- 2 evőkanál méz
- 1 mokkáskanál reszelt narancshéj
Előkészítés: A tejet a mézzel felforraljuk. A forró tejhez adjuk a kölest és lassú tűzön, folyamatosan
kevergetve 15-20 percig főzzük. Ráhintjük az étkezési keményítőt,
elkeverjük, és még 1 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, hideg vízzel
kiöblített pudingformákba töltjük, és 2-3 órára behűtjük. Az öntethez a
gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, a mézzel és a reszelt
narancshéjjal összeturmixoljuk. Tálalás előtt kistányérra borítjuk a
pudingot, és a gyümölcsöntettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése