2016. január 6., szerda

Diétás köleskása leves

Hozzávalók:
1 kis fej hagyma
pici olaj
édes-nemes pirospaprika
ételízesítő
1 db babérlevél
1 dl sárga hántolt köles (bioboltokban kapható)
2 evőkanál 10 %-os ecet
2 dl tejföl
1 púpozott evőkanál liszt
Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadunk egy kevés pirospaprikát. Összekeverjük, és felengedjük 3 l hideg vízzel. Sóval, borssal, ételízesítővel és a babérlevéllel ízesítjük. Belekeverjük a kölest, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne fusson ki! Ha futna, kevés hideg vizet öntünk hozzá. Amikor elkészült, belekeverjük az ecetet. (Lehűlés után nagyon megdagad.) A tejfölt összekeverjük a liszttel, és a kásához keverjük. Összeforraljuk, és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése