Hozzávalók:
1 kis fej hagyma
pici olaj
édes-nemes pirospaprika
ételízesítő
1 db babérlevél
1 dl sárga hántolt köles (bioboltokban kapható)
2 evőkanál 10 %-os ecet
2 dl tejföl
1 púpozott evőkanál liszt
Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk és apróra
vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a hagymát.
Hozzáadunk egy kevés pirospaprikát. Összekeverjük, és felengedjük 3 l
hideg vízzel. Sóval, borssal, ételízesítővel és a babérlevéllel
ízesítjük. Belekeverjük a kölest, és lassú tűzön, folyamatosan
kevergetve megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne fusson ki! Ha futna, kevés
hideg vizet öntünk hozzá. Amikor elkészült, belekeverjük az ecetet.
(Lehűlés után nagyon megdagad.) A tejfölt összekeverjük a liszttel, és a
kásához keverjük. Összeforraljuk, és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése