2016. január 6., szerda

Sonkás kölesrizottó


Hozzávalók:
1 bögre hántolt köles
3 bögre víz
1 bögre borsó
fél bögre kockára vágott sárgarépa
fél bögre kockára vágott füstölt sonka
fél bögre hagyma
fél bögre tejföl

borsikafű
majoranna
petrezselyem
Elkészítés: A kölest sós vízben, lapos edényben, lassú tűzön feltesszük főni (kb. 15 perc). A répát és a borsót zsiradékon (vajon) megpirítjuk, majd fedő alatt kicsit pároljuk. Hozzáadjuk a hagymát, a sonkát és a fűszereket, jól összeforgatjuk, pirítjuk. Amikor a köles megpuhult, hozzákeverjük a sonkás keveréket. A köles akkor jó, ha nem ragad és nem kemény. Főzés közben nem szabad nagyon kevergetni, mert akkor ragacsos lesz. Tejföllel tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése