- Hozzávalók:
- kb. két marék megmosott, be nem áztatott hajdina
- 1-2 szál sárgarépa
- kb. ökölnyi zellergumó
- kevés ételízesítő
- pár gerezd fokhagyma
- csipet szerecsendió
- fél kanál ghi vagy kókuszolaj vagy olaj
- füstölt sajt
- tejföl
- petrezselyemzöld
- kurkuma
Elkészítés: A forró kókuszolajba beledobjuk a megmosott hajdinát, és kevergetve
pirítjuk, majd miután kipattogott, kevés vízzel felengedjük.
Ételízesítőt szóruk rá. Rárakjuk a vékonyra vágott és szeletelt zellert,
meg a vékonyra vágott répákat is. Belepréselünk néhány fokhagymát,
teszünk bele ízlés szerint kurkumát, hogy jó sárga legyen. Figyelünk,
hogy elegendő víz legyen rajta, mert jól meg kell szívnia magát, mire a
zöldségek megpárolódnak. Petrezselyemzöldet is teszünk bele összevágva.
Kevés szerecsendióval ízesítjük még. A főzés ideje kb. 20 perc. (A
zöldségek és a hajdina mennyisége szabadon változtatható.) Akkor kész, amikor a
hajdinaszemek már nagyok és puhák. A legvégén 1-2 evőkanál tejfölt vagy
joghurtot keverünk bele, és füstölt sajttal jól megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése