2016. január 10., vasárnap

Fenyőrügy szirup

A fenyőrügy mézzel keverve elsősorban a felső légúti  betegségeket lehet megelőzni, illetve a betegségeket megelőzni, illetve a tüneteket enyhíteni.
A méz már önmagában is gyógyszer. A benne rejlő antioxidánsok erősítik az immunrendszert, ezáltal hatásos védelmet biztosítva az influenzás betegségekkel szemben. Remek köhögés elleni finomság is, amely kaparó, égető torokfájást is enyhíti.

A friss fenyőhajtásokban is antibakteriális hatóanyagok rejtőzködnek, amely szintén elpusztítják gyulladást, a fertőzést okozó kórokozókat , és az immunrendszert is aktivizálják.
Nagyon sok C- vitamint tartalmaz. Remek orvosság azoknak is akik gyakran érzik magukat kimerültnek, stresszesnek.

A 3-7 cm-es rügyeket szedünk. Alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük őket és papírtörlőn teljesen megszárítjuk. Fontos, hogy teljesen megszáradjanak a rügyek, mert különben a szirup megerjedhet.
Egy jó marék rügyet üvegbe teszünk, ráöntjük a mézet és légmentesen lezárjuk az üveget.Hagyjuk állni egy hónapig, hűvös, sötét helyen. Közben naponta rázzuk fel.
Naponta 3-4 alkalommal ajánlott a fogyasztása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése