2016. január 17., vasárnap

Rizslepény

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 25 perc

Alapanyagok:
  • 200 g rizsliszt
  • 2 dl víz
  • 1 tk só
A vizet a sóval felforralom. Hozzáadom a lisztet és alaposan összekeverem, pár percig a tűzön hagyom (akárcsak az égetett tésztát), majd átteszem egy tálba. Lágy tésztát dagasztok belőle, ha szükséges, pár csepp vizet adok hozzá. Közben egy serpenyőt a legmagasabb hőfokra hevítek.
A tésztát hat részre osztom: ragadós, mancsolós, ezért vizes kézzel érdemes kezelni a masszát. A gombócokat kör alakúra lapítgatom, majd a serpenyőbe teszem. A lángot alacsony fokozatra veszem. A lepényeket akkor fordítom meg, amikor az alja elválik a serpenyőtől. Húsok, saláták körete lehet, szuper gluténmentes megoldás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése