- 220 g teljes kiőrlésű liszt
- 25 g kukoricaliszt
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 100 g zabpehely
- 220 g margarin
- 150 g barna cukor
- 2 tojás
- 2 teáskanál vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál eper vagy málna lekvár
- 250 g eper vagy málna
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzunk ki egy 20x30cm-s vagy 23x23cm-s tepsit, majd béleljük ki sütőpapírral. Keverjük össze a többfajta lisztet, sütőport, zabpelyhet.
2. lépés
Adjuk hozzá az apróra vágott vajat, és morzsoljuk össze a lisztes keverékkel. Keverjük hozzá 150 g cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, és kézzel jól keverjük össze.
3. lépés
A tészta háromnegyed részét, morzsoljuk, nyomkodjuk a
forma aljára. Csepegtessük rá a lekvárt, próbáljuk meg egyenletesen
eloszlatni. A tetejét szórjuk meg a megmosott és apró kockákra vágott
gyümölccsel, majd szórjuk le a maradék 50g cukorral, majd a tetejére
morzsoljuk a megmaradt tésztát.
4. lépés
Tegyük sütőbe és süssük 45 percig, amíg a tészta szépen
megpirul. Sütés után tegyük félre és hagyjuk kihűlni. Felkockázva,
porcukorral leszórva tálaljuk.
Tipp:Bármilyen piros gyümölcs is megfelel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése