2013. június 26., szerda

Epres műzlis süti

  • 220 g teljes kiőrlésű liszt
  • 25 g kukoricaliszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 100 g zabpehely
  • 220 g margarin
  • 150 g barna cukor
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál eper vagy málna lekvár
  • 250 g eper vagy málna

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzunk ki egy 20x30cm-s vagy 23x23cm-s tepsit, majd béleljük ki sütőpapírral. Keverjük össze a többfajta lisztet, sütőport, zabpelyhet.

2. lépés 

Adjuk hozzá az apróra vágott vajat, és morzsoljuk össze a lisztes keverékkel. Keverjük hozzá 150 g cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, és kézzel jól keverjük össze. 

3. lépés 

A tészta háromnegyed  részét, morzsoljuk, nyomkodjuk a forma aljára. Csepegtessük rá a lekvárt, próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni. A tetejét szórjuk meg a megmosott és apró kockákra vágott gyümölccsel, majd szórjuk le a maradék 50g cukorral, majd a tetejére morzsoljuk a megmaradt tésztát. 

4. lépés 

Tegyük sütőbe és süssük 45 percig, amíg a tészta szépen megpirul. Sütés után tegyük félre és hagyjuk kihűlni. Felkockázva, porcukorral leszórva tálaljuk.

Tipp:Bármilyen  piros gyümölcs is megfelel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése