2013. június 16., vasárnap

Joghurtos édeskömény saláta

Joghurtos édeskömény saláta
  • előkészület:
Hozzávalók 2 főre
  • 2 közepes édeskömény gumó
  • 1 alma
  • 1 ek citromlé
  • 200 ml joghurt
  • ½ ek ketchup
  • bors
  • 1 ek durvára vágott dió

Elkészítés
  1. Az édeskömény kaporhoz hasonló leveleit lecsipkedjük, apróra vágjuk és félretesszük. Külső burkolóleveleit leszedjük, a levélnyeleket rövidre vágjuk. Ezután megmossuk, elfelezzük, majd vékonyan felszeleteljük.
  2. Az almát apró kockákra vágjuk.
  3. A dresszinghez a joghurtot elkeverjük a citromlével és a ketchuppal. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverjük az almakockát, és az édeskömény zöldjét.
  4. A dresszinget az édesköményre öntjük és jól összekavarjuk. Salátás tálakra osszuk, megszórjuk a dióval.

  •  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése