Tejfölös-citromos pontyszeletek
Hozzávalók 4 főre: 500 g
burgonya, 4 szelet ponty, 200 ml tejföl, citromlé, 8 db zöld olajbogyó,
egy kis csokor zöld fűszer (petrezselyemzöld, kakukkfű, kapor,
metélőhagyma), só, fehérbors
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd 20 percig állni hagyjuk.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk,
és bő sós vízben addig főzzük, amíg félig megpuhul. Ekkor leszűrjük, és
kiolajozott tűzálló tálba helyezzük.
Az olajbogyókat és a zöld fűszereket
nagyon apróra vágjuk, a tejfölhöz adjuk, sóval, fehérborssal és néhány
csepp citromlével fűszerezzük, majd az egészet összekeverjük.
A pontyszeleteket az előfőzött
burgonyára fektetjük, tetejüket befedjük a fűszeres tejföllel, és 200
fokra előmelegített sütőben, grill programon a halszeletek vastagságától
függően 6-10 percig sütjük.
Hozzávalók 4 főre: 500 g
burgonya, 4 szelet ponty, 200 ml tejföl, citromlé, 8 db zöld olajbogyó,
egy kis csokor zöld fűszer (petrezselyemzöld, kakukkfű, kapor,
metélőhagyma), só, fehérbors
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd 20 percig állni hagyjuk.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk,
és bő sós vízben addig főzzük, amíg félig megpuhul. Ekkor leszűrjük, és
kiolajozott tűzálló tálba helyezzük.
Az olajbogyókat és a zöld fűszereket
nagyon apróra vágjuk, a tejfölhöz adjuk, sóval, fehérborssal és néhány
csepp citromlével fűszerezzük, majd az egészet összekeverjük.
A pontyszeleteket az előfőzött
burgonyára fektetjük, tetejüket befedjük a fűszeres tejföllel, és 200
fokra előmelegített sütőben, grill programon a halszeletek vastagságától
függően 6-10 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése