Elég nagy zeller volt itthon,összesen 340 g,így négybe vágtam.Hármat megpucoltam,apróra összevágtam és sós vízben megfőztem.
Addig a nyers darabot,egy sárgarépát és kevés szerecsendiót lereszeltem.Hozzáadtam 1 kk.mustárt,2 ek.tejfölt,2 ek.majonézt,sót és borst.Ez kész is.
5 dkg vajat felmelegítettem.Fél fej vöröshagymát apró kockára vágtam és a vajhoz adtam.Közben megpucoltam az egy gerezd fokhagymát és hozzáadtam a félig megdinsztelt v.hagymához.Tovább dinsztelem.Amikor megvan,hozzá adom a megfőtt zellernek a felét,amit hagyma dinsztelés közben kiszedtem, és már lecsöpögött.Összetöröm,sózom,borsózom.Reszelek hozzá szerecsendiót (kb. 1 kk.).Adok hozzá 1 kk. tormát,2 ek. 12 % tejfölt és 2 ek.majonézt.Jól összekeverem,berakom a hűtőbe és másnap pirítós kenyérre kenem.Frissen is lehet fogyasztani,de én előtte egy nappal készítettem el,mert másnapra jól összeérnek az ízek.
A megfőtt zeller másik felét egy marék apróra vágott dióval kevertem el.Szintén tejfölel és majonézzel kevertem el.A fentiekben használt fűszerekkel ízesítettem.Ez már kevésbé ízlett,de elfogyott.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése