Télen mélyhűtött spenótlevéllel is elkészíthetjük. Tálaljuk nagy tányérokra, tetejét bőven szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.
Hozzávalók: 2 nagyobb burgonya, 1 db tojás, 1 evőkanál vaj, 20 dkg
liszt, 15 dkg spenótlevél, 5 db szárított paradicsom, 3 evőkanál
olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg krémsajt, 1 dl tejszín, só, darált
bors, őrölt szerecsendió, reszelt parmezán sajt
Főzzük meg héjában, sós vízben a burgonyákat - ha héjastul főzzük,
finomabb lesz az íze. Még forrón hámozzuk meg és burgonyanyomóval törjük
át. Tegyük egy tálba, üssük bele a tojást, adjuk hozzá a vajat és a
lisztet. Sóval és kevés reszelt szerecsendióval ízesítsük.
Gyúrjuk
össze alaposan a burgonyás tésztát, majd lisztezett deszkán sodorjuk
ujjnyi csíkokká. Vágjuk másfél centis darabokra, és kicsit nyomjuk be a
darabkák tetejét egy villával.
Forrásban lévő sós vízben főzzük ki a gnocchit. Ha már feljön a felszínre, szűrőkanállal szedjük ki.
A spenótos mártáshoz öntsük az olívaolajat egy nagyobb serpenyőbe,
forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, pár percig
pirítsuk, majd tegyük bele a krémsajtot, keverjük el kissé, és öntsük
fel a tejszínnel.
Adjuk hozzá a kisebb darabokra összevágott
aszalt paradicsomot (használhatunk két friss paradicsomot is) és a
megmosott spenótleveleket.
Sóval, őrölt borssal és
szerecsendióval fűszerezzük. Ha a forrástól összeesett a spenót,
keverjük hozzá a kifőzött gnocchit, majd óvatosan forgassuk össze. Úgy a
legfinomabb, ha spenótlevél még kicsit ropogós, nincs nagyon megfőzve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése