2013. augusztus 16., péntek

Cseresznyeszilva szörp

Hozzávalók:

  • minden l szilvához fél l víz (nálunk 5 l szilvából készült  2, 5 l vízzel)
  • kevés citromsó, a szín megtartásához
  • késhegynyi szalicil
  • majd minden l léhez 1 kg cukor
Elkészítés:
Édesanyám több léből is átmosta a szépen megért szilvát, hozzáöntötte a vizet, majd kézzel jól megvacskolta, összetörte. Hozzáadott egy késhegynyi szalicilt, és egy éjszakát állni hagyta. Másnap reggel sűrű gézen átszűrte, de nem szabad nyomkodni, csak esetleg felkötni egy edény fele, hogy magától jól lecsepegjen. Ezután minden liter léhez hozzákevert 1 kg cukrot. Az üvegbe töltés előtt még egy pici szalicilt szórt rá. Nagyon finom üdítő, vízzel, borvízzel hígítva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése