2,5 kg frissen szedett zöldbab- ami épp sárga. Felénk ez az
elterjedtebb, a zöld héjú is finom, de kissé édeskésebb. Persze, ha
zöldségesnél vesszük a hozzávalót, az is jó, de ha az ember megengedheti
magának, hogy szedés után pár órával már dunsztolja is a zöldséget,
akkor az még finomabb.
A babot többször jól megmossuk. Végeit
levágjuk és kb cm-es darabokra aprítjuk. 3 liternyi vízet felteszünk
forrni, belerakunk kb.2 evőkanálnyi sót. Közben kimosunk 4-5 üveget és
konyharuhára borítva leszárítjuk. Mikor forr a víz, belerakjuk a babot,
és lefedve kb. 12 percig főzzük.Ha körmünkkel megnyomjuk, rugalmasnak,
de nem nyersnek érezzük. Öntünk bele kb. 1 evőkanálnyi ecetet, és egy
késhegynyi Nátrium-benzonátot adunk hozzá. Üvegekbe merjük, és száraz
dunsztban hagyjuk kihű
lni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése