2013. augusztus 4., vasárnap

Zöldbab

2,5 kg frissen szedett zöldbab- ami épp sárga. Felénk ez az elterjedtebb, a zöld héjú is finom, de kissé édeskésebb. Persze, ha zöldségesnél vesszük a hozzávalót, az is jó, de ha az ember megengedheti magának, hogy szedés után pár órával már dunsztolja is a zöldséget, akkor az még finomabb.
A babot többször jól megmossuk. Végeit levágjuk és kb cm-es darabokra aprítjuk. 3 liternyi vízet felteszünk forrni, belerakunk kb.2 evőkanálnyi sót. Közben kimosunk 4-5 üveget és konyharuhára borítva leszárítjuk. Mikor forr a víz, belerakjuk a babot, és lefedve kb. 12 percig főzzük.Ha körmünkkel megnyomjuk, rugalmasnak, de nem nyersnek érezzük. Öntünk bele kb. 1 evőkanálnyi ecetet, és egy késhegynyi Nátrium-benzonátot adunk hozzá. Üvegekbe merjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihű
lni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése