Őszibarack lekvár recept
Hozzávalók: kb. 5 kg őszibarack, 25 dkg nádcukor, 2 citrom leve
A
barackokat én meghámoztam, de ez akár el is hagyható, mert sokan
szeretik, ha a bőrdarabok is benne vannak. Ebben az esetben viszont
mossuk meg alaposan a barackokat.
A gyümölcs felét leturmixoltam, a másik felét darabokra vágtam.
Egy nagy fazékban felforraltam, majd alacsonyabb fokozaton 1-1,5 órát főztem.
Nem kell állandóan kevergetni, de azért otthagyni sem lehet, mert könnyen odaéghet.
Kb. 1 óra elteltével, hozzáadtam a nádcukrot és a citromok kifacsart levét.
Amikor lekészültem, kidunsztolt üvegekbe mertem a dzsemet, és így hűtöttem ki az üvegeket.
Kb. 3 liternyi lekvár lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése