- 6 kg bió szilva
- 1,5 kg kristálycukor
- 3 dl finom rum
- ízlés szerint fahéj
- A szilvák szárát kitépkedjük (már amelyiken rajta van), a gyümölcsöt alaposan megmossuk és lecsepegtetjük.
- A megtisztított szilvákat kimagozzuk, negyedekre vágjuk és mehetnek is a lekvárfőző üstbe.
- Nyakon öntjük a cukorral, meglocsoljuk a rummal, lefedjük és néhány órán át állni hagyjuk (egy egész éjszakára is így maradhat).
- A közepesnél mérsékeltebb tűzön (de nem teljes takarékon) addig főzzük, amíg szép sűrű nem lesz. (Az edénytől függően közben kevergetjük vagy sem.)
- A forró lekvárt sterilizált üvegekbe töltjük, befőttes fóliát feszítünk a tetejére, rácsavarjuk a fedeleket és befőttes gumit teszünk az üvegek nyakára.
- Mielőtt a száraz dunsztba tesszük a lekvárokat, egy pillanatra fejtetőre állítjuk az üvegeket. (9 db 375 ml-s üveg lett a 6 kg szilvából.)
Címkék
2013. szeptember 27., péntek
Rumos-fahéjas szilvalekvár
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése