2013. szeptember 13., péntek

Rumos szilvalekvár 2.

Hozzávalók:

  • 5 kg szilva kimagozva
  • 1 kg cukor
  • 3 csomag dzsemfix 3:1
  • 2 citrom leve
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 dl jó minőségű rum

Elkészítés:

A szilvát kimagozzuk és botmixerrel pépesítjük. Beleöntjük a cukrot, és feltesszük főni állandó keverés mellett. Ahogy elkezd forrni, beletesszük a vaníliát, a citromlevet, a dzsemfixet és a fahéjat. 4 percig forraljuk. A tűzről levéve hozzáöntjük a rumot és elkeverjük.

Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, és dunsztban hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés:

Ez nem lesz olyan sűrű, mint a hagyományos szilvalakvár, és a színe is más, de isteni finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése