Hozzávalók:
- 5 kg szilva kimagozva
- 1 kg cukor
- 3 csomag dzsemfix 3:1
- 2 citrom leve
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 dl jó minőségű rum
Elkészítés:
A szilvát kimagozzuk és botmixerrel
pépesítjük. Beleöntjük a cukrot, és feltesszük főni állandó keverés
mellett. Ahogy elkezd forrni, beletesszük a vaníliát, a citromlevet, a
dzsemfixet és a fahéjat. 4 percig forraljuk. A tűzről levéve hozzáöntjük
a rumot és elkeverjük.
Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, és dunsztban hagyjuk kihűlni.
Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, és dunsztban hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése