2013. október 19., szombat

Forró csoki változatok

Tej nélkül
Két púpozott teáskanál jó minőségű kakaóport és egy tk. kristálycukort összekeverünk és adunk hozzá 2-3 kanálnyi forró vizet.Ezt először krémesre keverjük,majd ha már csomómentes,fölöntjük 2 deci forró vízzel.Összekeverjük és ízlés szerint adunk hozzá tejszínt.

Whiskys
6 deci tejet melegítsünk fel, és adjunk hozzá 15 deka összetört tejcsokoládét és 4 kk. kakaóport.Keverjük el,és melegítsük addig,míg teljesen elolvad a csokoládé,és csomómentes lesz.Ezután vegyük le a tűzről,és öntsünk hozzá 8 cent whiskyt és 1 dl tejszínt.Keverjük el és öntsük a poharakba.1deci tejszínt verjük habosra,öntsük az italok tetejére,és szórjuk rá a csokireszeléket.

Fűszeres lélekmelegítő
3-4 ek.kakaóport összekeverünk egy edényben 3-4 ek. kristálycukorral,majd tűzre rakjuk,és karamelizáljuk 1-2 percig.Ezután rakunk bele egy késhegynyi őrölt kardamommagot,ugyanennyi fahéjat,és felöntjük 2 deci tejjel.Ezt folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk,majd adunk még hozzá 4 deci tejet.Poharakba öntjük,tejszínhabbal és fahéjas cukorral ízesítjük.

Izgalmasan csípős
Felforralunk 2 deci tejet,kiöntjük egy bögrébe,majd belekeverünk egy nagykanálnyi jó minőségű kakaóport.Hozzáadunk egy csipet csilit,elkeverjük,és már ihatjuk is.

Tipp:
A forró csoki még finomabb,ha kiöntés előtt a bögrébe rakunk néhány darab pillecukrot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése