2014. május 9., péntek

Bodzaszörp

Tökéletes receptet itt megtalálod.


Bodzáról
A bodza hatékony gyógynövény: vértisztító, izzasztó és hashajtó hatású; véd hurut és reuma ellen; segít vízkór, isiász és keringési panaszok esetén; serkenti a veseműködést (méregtelenít); magas vitamintartalmának köszönhetően megelőzhetünk sok betegséget. 
Mely betegségekre alkalmazhatjuk a bodzát? 
Lázzal járó megbetegedések és influenzás fertőzések  
A náthával és lázzal járó megfázásra és influenzára nagyon találó az a frappáns mondás, hogy "kezeléssel együtt egy hétig tart, kezelés nélkül pedig hét napig". Ha sikerült elkapnunk a rengeteg bosszúságot okozó influenzavírusok egyikét, akkor nincs mit tennünk, át kell vészelnünk a betegséget. (Szigorú ágynyugalom, bőséges folyadék- és vitaminpótlást ajánlott!) A betegséget nehézfegyverzettel, azaz antibiotikummal úgysem lehet megszüntetni.A bodzából előállított izzasztó készítmények és teák enyhülést hozhatnak azáltal, hogy megteszik az első lépést a gyógyulás irányába, azaz a szervezet saját védekező erőinek mobilizálásával megkezdődik a méregtelenítés.
A felső légutak gyulladása
A kiváltó ok lehet meghűlés vagy vírusfertőzés, de különféle vegyi ingerek illetve egyes ragályos betegségek is kiválthatják a hörgők gyulladását. A megfázással járó enyhe tüneteket mindannyian jól ismerjük, de vigyázzunk, semmi esetre sem szabad lábon kihordani. A krónikussá vált broncitist (hörghurut) komolyan kell venni. Ebben az esetben már nem segít a bodzakúra!

A veseműködés zavara
A veseműködés zavarát kiváltó okok igen sokfélék lehetnek: a húgyutak megfázása következtében a vizeletkiválasztás fájdalmassá válik, valamint narkózis és bizonyos gyógyszerek, illetve olyan vírusos megbetegedések, mint pl. a hepatitisz is állhatnak a háttérben. (A tünetek tartóssá válása esetén feltétlenül orvoshoz kell fordulni!)
Először próbálkozhatunk az enyhén vízhajtó bodzavirág teával. Az adagolással legyünk óvatosak! A legjobb, ha más gyógynövényekkel együtt alkalmazzuk, mert az erős vízhajtás következtében szintén vesegyulladás alakulhat ki.

Diabetes mellitus
A cukorbetegség a glükózanyagcsere zavara, amely különböző formákat ölthet. Az orvosok a vércukorértékek, a vizeletben kimutatható cukor vagy az inzulinhiány alapján könnyen fel tudják állítani a diagnózist.
A diabétesz jellegzetes tünetei a gyakori vizeletürítés, testsúlycsökkenés, fáradékonyság, a férfiaknál a potencia-, nőknél a menstruációs zavarok. A betegség örökletes eredetű is lehet.
A homeopátiás bodzakészítményekkel történő kezelés a fent említett tünetekből adódik: a bodza méregtelenítő, immunválaszt serkentő, ellenálló képesség fokozó és erősítő hatású.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése