2014. június 27., péntek

Banános málnalekvár

Hozzávalók:

750 g málna
450 g banán
 50 ml jó minőségű  rum
500 g cukor
 1 teásk. Citromsav
 1 tasak Hass Dzsemfix Extra 3:1

Előkészítés:

 A málnát megmossuk, lecsöpögtetjük, és egy kanál segítségével szétnyomkodjuk.
A banánt apróra felkarikázzuk, és összeturmixoljuk a málnával.

Elkészítés:

 A gyümölcsöket egy főzőedénybe öntjük. A cukorban jól elkeverjük a Dzsemfixet, és a gyümölcshöz adjuk.
Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
A végén hozzákeverjük a  rumot, azonnal (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és 5 percre fejre állítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése