Hozzávalók:
750 g málna
450 g banán
50 ml jó minőségű rum
500 g cukor
1 teásk. Citromsav
1 tasak Hass Dzsemfix Extra 3:1
Előkészítés:
A málnát megmossuk, lecsöpögtetjük, és egy kanál segítségével szétnyomkodjuk.
A banánt apróra felkarikázzuk, és összeturmixoljuk a málnával.
Elkészítés:
A gyümölcsöket egy főzőedénybe öntjük. A cukorban jól elkeverjük a Dzsemfixet, és a gyümölcshöz adjuk.
Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, továbbra is
keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha
szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
A végén hozzákeverjük a rumot, azonnal (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és 5 percre fejre állítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése