2015. február 16., hétfő

Medvehagyma krémleves

Hozzávalók:
olívaolaj,
1 db vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor vagy 140g medvehagyma, (Nekem apró darabra vágva volt lefagyasztva.)
1 l csontlé vagy víz,
1 db burgonya,
1 dob. főzőtejszín,
só, bors és
parmezánsajt

Elkészítése:
Az olíva olajon megpirítottam a vöröshagymát.Rádobtam az apróra összevágott fokhagymát, a burgonyát és a medvehagymát. Felöntöttem a csontlével.Befűszereztem. Mikor a burgonya megpuhult, öntsük bele a tejszínt, adjuk hozzá a parmezánt és kicsit sűrítsük be.
A kész levest turmixgépbe öntve, vagy botmixerrel teljesen pürésítsük le és forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése