Hozzávalók:
5 evőkanál zabpehelyliszt
3 evőkanál lenmagliszt
3 evőkanál útifűmaghéj
3 evőkanál kókuszliszt
8 evőkanál eritrtit
fahéj / izlés szerint /
250 ml viz
Elkészítése:
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Egy nagyobb tálba tegyük bele az
összes hozzávalót, kivéve a vizet. Miután alaposan elkeveredtek a
hozzávalók, jöhet a víz. Keverjük addig, amíg szép tésztagombócot kapunk
/ alaposan felvett mindent hozzávalót a tálból /. Vegyünk elő
gyúródeszkát, sodrófát. Miközben nyújtjuk, fokozatosan vizezzük a
felszínét, így nem ragad annyira. Ne legyen nagyon vékony, annál picit
vastagabb. Egy vékony, hosszú pengéjű kés segítségével alulról lazítsuk
fel tésztánkat. Jöhet a képzeletünk, szaggassunk olyan kekszeket,
amilyeneket csak szeretnénk. Szaggatás után ismételten jól jöhet még a
kés, ne tegyük el. Tegyük tepsire és süssük kb. 20 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése