2015. december 5., szombat

Mézeskalács likőr

Mogyorós-csokis változat
Hozzávalók :
4 dl konyak (lehet rum vagy vodka is)
4 dl tejszín
25 dkg mogyorókrém
10 dkg étcsokoládé
3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
A darabokra tört csokoládét és a mogyorókrémet vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a fűszereket és a tejszínt, majd amikor már kihűlt, akkor felöntjük a konyakkal. Alaposan összekeverjük, és legalább 2-3 napot érleljük. Üvegekbe töltjük. Behűtve kínáljuk.
Kókuszos változat:
Készthetjük kókuszosan is, ez esetben a mogyorókrém helyett használjunk 4 dl kókusztejet és turmixoljunk hozzá 4 evőkanál kókuszreszeléket. Az  étcsokit is cserélhetjük  fehércsokoládéra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése