2016. május 25., szerda

Zabpelyhes palacsintám átgondolva és vékonyabban

Hozzávalók:

25 dkg zabpehely, vagy GM zabpehely
1 teáskanál sütőpor
3 tojás
3 evőkanál kókuszolaj
4 dl tej (laktózmentes, rizs, szója....is lehet)
folyékony édesítőszer (ízlés szerinti mennyiség)

Elkészítése:

A zabpelyhet robotgéppel összedolgozzuk, vagy ledaráljuk. A tojássárgáját kikavarjuk az édesítőszerrel, az olajat hozzáadjuk, majd felöntjük a tejjel és beledolgozzuk a zabpelyhet és a sütőport. Fél órán át pihentetjük a tésztát. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a palacsintához adjuk. Tetszés szerint ízesíthetjük különböző aromákkal a tésztát. Kiolajozott palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése