2016. június 6., hétfő

Kukoricás lepénykék

  • 15 dkg kukoricaliszt (vagy finomliszt)
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 tk só (púpozott)
  • bors ízlés szerint
  • 3 db csöves kukorica( leszemezett vagy konzerv)
  • 1 csokor petrezselyemzöldje (nagyobb)
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 db tojás
  • 1.6 dl tej 
  • 0.5 dl kókuszzsír (a sütéshez) 
  • Egy tálban a lisztben elkeverjük a sütőport, beleszórjuk a fűszereket.
  • Vágjuk össze a megmosott zöldlevelet. Kockázzuk fel a lilahagymát. Mindkettőt dobjuk a lisztbe.
  • Szemezzük le a kukoricacsöveket. (Csöpögtessük le a konzerv kukoricát.)
  • A liszthez adjuk a tejet, a tojást, majd a kukoricát, és alaposan keverjük össze.
  • Egy serpenyőben forrósítsunk fel pár ek olajat, majd egy-egy evőkanálnyit tegyünk a serpenyőbe és simítsuk lepény formára.
  • Mindkét oldalát süssük pár percig.
  • Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése