Sokan el nem tudják képzelni, hogy a
lilakáposztát
(sokan vöröskáposzta néven tisztelik) nemcsak olajban jól
megpárolva, disznótoros mellé lehet fogyasztani, hanem nyersen is.
Télen, mikor kevés a friss zöldségféle, olcsón hozzájuthatunk a
lilakáposztához, és ízletes, színpompás salátákat készíthetünk
belőle. Kombinálhatjuk zellerrel, fehér káposztával, sárgarépával,
hagymákkal, sőt, még almával is, és különféle olajos magvakkal. A
napokban készítettem például a következőt (kb. öt perc
alatt):
Diós lilakáposzta-saláta
1 cikk lilakáposzta, gorombára tört dió,
petrezselyemzöld, citromlé (pici vörösborecet), olívaolaj, csipet
só, reszelt citromhéj
A káposztát legyaluljuk. A dió és citromhéj kivételével
öntetet készítünk, ráöntjük a káposztára, összeforgatjuk,
rámorzsoljuk a diót, és citromhéjat reszelünk rá. Magos kiflivel,
piritóssal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése