2013. augusztus 18., vasárnap

Diós lilakáposzta saláta

Sokan el nem tudják képzelni, hogy a lilakáposztát (sokan vöröskáposzta néven tisztelik) nemcsak olajban jól megpárolva, disznótoros mellé lehet fogyasztani, hanem nyersen is. Télen, mikor kevés a friss zöldségféle, olcsón hozzájuthatunk a lilakáposztához, és ízletes, színpompás salátákat készíthetünk belőle. Kombinálhatjuk zellerrel, fehér káposztával, sárgarépával, hagymákkal, sőt, még almával is, és különféle olajos magvakkal. A napokban készítettem például a következőt (kb. öt perc alatt):
Diós lilakáposzta-saláta
1 cikk lilakáposzta, gorombára tört dió, petrezselyemzöld, citromlé (pici vörösborecet), olívaolaj, csipet só, reszelt citromhéj
A káposztát legyaluljuk. A dió és citromhéj kivételével öntetet készítünk, ráöntjük a káposztára, összeforgatjuk, rámorzsoljuk a diót, és citromhéjat reszelünk rá. Magos kiflivel, piritóssal tálaljuk.
         
                                                                                                                                                                                                                                                  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése