2013. október 13., vasárnap

Túrós köleskocka

  • 25 dkg köles
  • 1 l tej
  • 7 dkg vaj vagy Rama
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg túró
  • 4 db tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • 40-50 dkg gyümölcs vegyesen /minél színesebb, annál szebb lesz/
    elkészítés
    1. A kölest egy csipet sóval ízesítve megfőzzük a tejben, közepes tűzön folyamatos kevergetés mellett.
    2. Ha kész, beletesszük a vajat, a cukrot /ízlés szerint több is lehet/ és a vaníliát, majd jól elkeverjük. Megvárjuk, míg kihűl, és hozzáadjuk a túrót meg a tojások jól kikevert sárgáját, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját is.
    3. Egy közepes méretű, magasabb falú tepsibe, beleöntjük a masszát, és egyenletesen elterítjük, kb. 5 cm magas legyen.
    4. Megkenjük a tejföllel, elosztjuk rajta a feldarabolt gyümölcsöket /télen befőtt is lehet, én most nektarint, ringlót és áfonyát használtam hozzá/.
    5. Sütés 180 fokon kb. 40 percig sütjük, tűpróba, megvárjuk, míg kihűl utána lehet kockákra vágni.
    sütési hőfok:                                 előkészület:20 perc
    180°C
    tepsi mérete:                                 főzés:15 perc
    22x32 cm
    költség:                                         sütés:40 perc
    1080 Ft
    költség egy főre:
    270 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése